Съвети за грим и красота

Основни грешки в грима и добрата кожа

Жените често са готови да страдат и да си създават дискомфорт в името на красотата, но често правят сериозни грешки и някои от тях могат да доведат до трайни последици.


Първо правило- "Уморена съм, така че  просто отивам в леглото"

Неспазването на това правило на красотата е доказателство, че вие ​​не обичате себе си. Не се учудвайте, ако кожата ви се отплаща с дразнене, възпаление или, не дай боже, пъпки. Помислете за вашето лице и почистващи процедури, почивайте, а не  се изтощавайте, но бъдете внимателни и не правете кожата си прекалено чувствителна.

Прекалено чистата кожа обикновено страда от нарушен баланс на рН и хидро-липиден слой, който, грубо преведено, е открита покана за бактерии.Второ правило- красиво подчертани скули

Целта на ружа е да оживи лицето и да се подчертаят определени части. Някои дами гледат на него като проста стъпка от макиажа, а други използват тон от него в опит да извайват  носа и овала на лицето, а също така да направи бузите по- тесни. Резултатът е лице на петна, тъй като за тази цел се използват специални контурни нюанси, които да се преливат с основата. Цветът на руж също трябва да бъдат взет под внимание. Ефектът от руж розово, прасковено или бронзов оттенък е по-естествен и елегантен. По-тъмните тонове на руж нямат освежаващ  ефект,  дори могат да направят кожата да изглежда по-възрастна.

Трето правило- Дълги и красиви мигли

Ако вече сте нанесли 2-3 слоя спирала и не изглежда да е достатъчно, това означава, че спиралата не е от най-добро качество. Правилният начин да се слага спирала не е само разтъркване върху миглите, но и да следва тяхната извивка, равномерно  по цялата им дължина. Бъдете внимателни със спиралата за обем. Ако приложите прекалено много от нея към долните мигли тя ще започне да се разпада и ще изглеждате като панда. Удължаващата спирала също има трик- да се изчака  първия слой да изсъхне напълно, преди да се приложи втори слой.

Четвърто правило-  Внимавайте от ефекта лъскаво лице

Трябва да уточним, че блясъка, създаден от светлината, отразяващите частици на фон дьо тена не трябва да се бърка с неприятния блясък на мазна кожа. Първият прави лицето изглежда светло и свежо, докато последният прави лицето да изглежда мръсно и занемарено. Блясъкът от какъвто и да е вид трябва да се избягва в Т-зоната. Ако желаете да изглежда като модел подиум, тогава ще трябва да овладеете тайните на ярка и свежа кожа.

Пето правило- Не пренебрегвайте четките и апликаторите

Прилагането на грим с пръстите е удобно, но това не винаги е правилно.

                                                                       

Едно от предимствата на апликатори е, че те използват по-малко грим и се разнася равномерно. Някои от тях са специално проектирани да следват извивките на очите или лицето. Кръглата четка за руж например има куполообразна форма с по-къси косъмчета в краищата. Четката з вежди, която е малка и наклонена давана  веждите естествен вид.

Шесто правило- Борба срещу видимите бръчки

Стандартното правило на превенцията със сигурност важи и тук. Бръчките са много по-лесни да се предотвратят, отколкото да се подлагат на лечение. В процеса на стареене не започва на 25-годишна възраст, както се смяташе досега, а много по-рано от това. Окисляване от стрес, който е резултат на действие на свободните радикали и UV лъчи, е виновника. Така че най-добрите приятели на съвременните млади дами не са диаманти, а антиоксиданти.

Седмо правило-  Носенето на маска

Опитът да промените цвета на вашата кожа с фон дьо тен никога не е ефективна и може да доведе там да бъдете объркани за актриса в японския театър Кабуки. Тенът на лицето ви може да бъде тон по-лек, отколкото останалата част на тялото си, но никога обратното. В противен случай лицето ще попадне в сянка и страда от дисхармония. Не забравяйте да се слее основите си в кожата си или ще изглеждат така, сякаш се опитвате да прикрие белезите от пластичната хирургия.

Осмо правило-  UV жертваПрекаляването със солариумите може да доведе до кожа като на сестрата близначка на Донатела Версаче. Има разлика между  бронзов тен и кожата на суха синя слива. Много дами се ограничават от излагането на слънце и се реваншират за това в солариуми. Тяхното убеждение е, че солариумите ги щади от опасните UVB лъчи на слънцето. Има причина за това, но все пак не трябва да посещавате солариум повече от веднъж седмично. Когато Препоръчваната доза е надвишена, UVA лъчи могат да причиняват драстично стареене на кожата.

Девето правило-  Цигарите имат разрушителен ефект върху красотата ви

Всеки пушач след време може да се „радва" на вертикални бръчки на горната устна. Това звучи като шега, но е истина. Учените са доказали - отнема само две години пушене за трансформиране на добрата кожа от свежа и млада в сивкава, пореста и сбръчкана. Никотинът е не  само лош за вашите тъкани, но той също краде витамин C, който е отговорен за производството на колаген. Ето защо пластични хирурзи забраняват пушенето преди и след операцията. Това е мит, че ако се откажате от пушенето ще наддавате  тегло. В действителност това е хормонален дисбаланс, който ви кара да наддавате на тегло в някои области и да губите тегло в други.

Статията е изготвена от Симона Недева

 
изработка на сайт от 3DWebDesign