Съвети за грим и красота

Как да се гримираме?

Гримирането е изкуство, което се крие в умението да прикриваме всички недостатъци на природата и да подчертаваме красотата си с руж, сенки, молив, червило. Едно от задължителните неща преди да преминем към грима е да поддържате добре кожата си чиста и хидратирана. Подходяща е лайката и овесените ядки накиснати в прясно мляко.


           Следващите няколко стъпки към гримиране ще ви покажат как да нанасяте макиажа стъпка по стъпка и да избегнете грешките в грима.

-Първо почиствате лицето и шията с тоник -нанасяте фон дъо тена с гъбичка, като се стараете да го разнасяте равномерно с потупвания по цялото лице и шията. Излишъка го попивате.-След това нанасяте пудрата в не големи количества, особено на носа и брадичката.

-Подчертавате очите в желаната от вас форма.

- Поставяте ружа в посика към ухото и се стараете да го слеете с цвета на лицете така че да не се отличава рязко.

-Слагате грим и върху веждите като началото на веждата трябва да съвпада с началото на вътрешния ъгъл на окото.

-Накрая нанасяте червилото, без да излизате от контура на устните.

          Това са стъпките, които трябва да следвате за вашия макиаж.

          Сега ще обърнем внимание на сезоните и цветовата гама, която ни предлагат. Така освен че ще знаете как да се гримирате ще можете да научите подходящите цветове и според очите си да изберете вашия цвят.

          Пролетта е свежа, с ясни топли цветове за това време – зелената трева, червен мак, морско синьо, красивите нюанси на праскова, топло розово, корал, тюркоаз, и синьо лилав цвят.                                                                                                                                                                                                                                                                           

          Лятото е сезонът на пастелните цветове - от прах до ярки цветове. Акцентът е върху небесно синьо, синьо зелено морски цвят, плюс перлено бяло и красивата гама на розовото -лавандула, фуксия, роза, диня - всички тонове на лятна градина.

           Есенната палитра е богата, плътни топли цветове като тъмно шоколадово кафяво, тъмно синьо, канела, ръжда, и горско зелено, подходящи за опушен грим. Есента за жените, които искат да изглеждат елегантно- подходящи са красивите земни тонове на златото, огнено червено, ръжда, маслено и всички цветове на есенни листа.

           Зимата палитра е „драматична” с черно и бяло, и по-ярки тонове като рубинено червено, изумрудено зелено, кралско синьо, лилаво и горещо розово. Зимата жената изглежда царствено и елегантно.


Следете модните тенденции и научете съветите за да бъдете винаги модерни.

Статията е изготвена от Симона Недева

 

изработка на сайт от 3DWebDesign