Съвети за грим и красота

Малък нос без пластика

От всички части на тялото, лицето е най-важно за визията, а носът е много важна част от него, върху която фокусират погледите на другите и която причинява повечето проблеми.Всички гримьори го знаят.

           
            Малко жени са напълно доволни от формата и размера на носа си, което е и една от причините, работните места в пластичната хирургия да са сред най-популярните и предпочитани.Някои жени чувстват носа си твърде голям, други твърде широк и трети, вярвате или не, прекалено малък.            За щастие, гримът може да се използва, за да подобри външния вид на носа с помощта на гримьори, във всички форми и размери, без да се налага пластика на нос.

            За един дълъг нос, на пример използвайте по-светъл нюанс от долната половина и тъмна основа върху ноздрите, както в предната част и отдолу.

             Тънък надолу широк нос, нанесете малко тъмна основа точно над всяка ноздра и го смесете в основния цвят.             За неравни носове, се прилагат основа за прикриване на недостатци. Прилага в центъра на носа и с помощта на по-тъмен цвят може да направи носа да изглежда прав.


            Ето и няколко стъпки за постигане на малък нос.

            На първо място, по-тъмен нюанс трябва да се прилага в страни на носа. Тази техника ще работи особено добре за вас, ако имате широк нос и желаете да го стесните. Сянката на тъмната основа трябва да се смесва към бузите с основния нюанс, за да се отстранят всички линии.

            2. Сложете цялостна основа на цялото лице, а след това, разнесете внимателно. Уверете се, че са покрити всички лунички, петна или зачервявания, след това нанесете бронзант върху лицето си. Това ще заличи всички забележими несъвършенства и също ще направи носа ви да изглежда по-малък.

         3. Нанесете линия върху окото на горния клепач и много спирала. Това ще помогне за отклоняване на вниманието на хората от носа към очите ви. С грим можете да увеличите вида на окото и по този начин носа пак да изглежда малък.

            4. Изберете прическа, която да носи вниманието на хората, далеч от носа, а след това се оставете в ръцете на гримьори. Прическа на слоеве, навън или наситени къдрици може да насочи вниманието навън. По този начин зрителят няма да се фокусира по носа. Челото пък не бива да бъде затъмнявано- носът би изпъкнал.

             5. Използвайте тъмни сенки за очите, на външните ъгли на очите и по-леки във вътрешните ъгли. Така вниманието върху носа ще се отдалечи на страни. И не на последно място трябва да се нанесе матираща пудра върху носа и по- мазните участъци на лицето, за да не придават блясък и обем.

             Статията е изготвена от Симона Недева

 

изработка на сайт от 3DWebDesign