Съвети за грим и красота

Магията на червилата

90% от жените използват редовно червила, но за съжаление не винаги уцелват точните цветове за тях. На кратко бих ви посъветвала следното….

Вижте цвета на устните си, без никакъв грим за да можете да придобиете най-правилна преценка, червеникав, тъмно или светло розово, бежово или дълбоко бежово до кафяво. Вашия естествен цвят на устните предоставя чудесна насока във вашия избор от цветове. Първо започнете с избора на червила, които да са в една и съща линия цвят, тоест няколко нюанса от по- тъмен до по- светъл. Това би означавало, че можете да носите както леки розови цветове, така и много светло до средно розови и дори черве-никави.Използвайте четка за устни и малко огледало, при прилагането на силни цветове, така че да не боядисате външните краища на устата си. Нанасяйте молив за устни за да запазите червилото по- дълго върху устните, попълнете устните с молив преди да нанесете червило. Това действа като база цвят, която задържа червилото.                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Изборът на подходящото за вас червило е толкова лесен , колкото не можете и да си представите. То трябва да бъде 1 или 2 тона по- тъмно от цвета на кожата ви.

1. Жени с бяла кожа, изглеждат страхотно в червила в прасковен цвят, розово и леки корали. Стойте далеч от кафяви и тъмни тонове.

2.
 Тези със средно цвят на кожата могат да си позволят малко по-тъмен цвят. Ще изглежда страхотно в цветовете на горските плодове. Избягвайте ярко червени нюанси, заложете на бордо за вечерен грим.

3. Ако кожата ви е тъмна препоръчвам кафявите тонове като шоколадово, карамелено, златисто или винен цвят, а защо не и малиново червило.

Помислете и за зъбите си. Ако вашите зъби ви се струват леко жълтеникави, като гримьор ви съветвам да избягвате какъвто и да е вид на портокал, където акцентира жълто. Трябва да носите червила със сини оттенъци, които включват розово, винено. Ако имате хубави бели зъби, можете да носите нещо, което е ОК за вашия тип кожа.

Статията е изготвена от Симона Недева

 

изработка на сайт от 3DWebDesign