Съвети за грим и красота

Опушен грим

За пореден сезон опушеният грим е много актуален. Повечето жени често търсят да пресъздадат този ефект. Много известни личности също търсят този тип грим за светските си изяви, това са звезди като Дженифер Лопез, Скарлет Йохансон. Опушеният грим придава тайнственост. 


          Ако вие сте жена-загадка, всеки професионален гримьор би казал, че това е вашият грим. Това е един от най-често използваните стилове на грим, който придава мистерия и дълбочина на погледа. Ключът към перфектния опушен ефект е правилното комбиниране на сенките.

 Трябва да смесите цветовете безупречно. Можете да си направите опушен грим в различна гама цветове, например класическото сиво-черно, зелено, синьо, лилаво, кафяво. Най-напред трябва да подготвите лицето си за грим и да подберете правилните цветове.

  • Подчертавате окото с молив или с четка.
  • След това нанасяте очна линия на клепачите, тя може да бъде и в тон с ваш аксесоар.
  • След очната линия нанасяте тъмния цвят от гамата и леко го размазвате, след което очертавате с тъмен контур гънката на окото.
  • Сега когато имате вече основата за опушен грим, трябва да прелеете цветовете, така че горния ъгъл на окото ви да бъде в сянка.
  • Накрая слагате най-светлата част от гамата на цвета в зоната под веждите, нея също я преливате с останалата част от окото.
  • За финал нанасяте няколко слоя спирала за плътни и гъсти мигли.

Ако изпълните тези стъпки, накрая със сигурност ще имате един страхотен опушен грим. Внимавайте цялостния грим на лицето да не стане прекалено силен. Вече не е модерно. :)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

 

изработка на сайт от 3DWebDesign