Съвети за грим и красота

За грима през зимата

Зимата е сезона, през който трябва добре да пазим кожата си особено на лицето. Тя е изложена пряко на всички климатични влияния и може да загуби своята свежест и чар при студ, вятър и т.н. През този сезон най-често кожата страда от сухота и лющене, възможно е и зачервяване, за това е редно да се използват хидратиращи кремове и малко по-специални гримове.


            Хубаво е през зимния период да си направите поне два пъти в месеца маска от лайка. Като цяло добре поддържаната кожа е най-добрата основа за грим . За да бъде защитено и да изглежда добре лицето ви се нуждае от подходящи гримове, които следва да изредим по долу. 


Фон дьо тен
          Фон дъо тенът, който трябва да използвате през зимата е необходимо да бъде в по-течен вариант, да се разнася добре и да наподобява крем за лице. Той ще предпази кожата от изсушаване максимално. Онези фон дьо тени, които засъхват бързо върху кожата ви не са подходящ вариант, първо, защото правят кожата още по суха и второ- засъхва на петна.                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

  Пудра
            Варианта за пудра в студените дни е кремообразната. Тя предпазва кожата от студа и от лющене. Може да бъде използвана и вместо фон дьо тен. 

Сенки
          Перлените сенки са напълно подходящи за зимния сезон. Не съхнат, нанасят лесно и се задържат колкото матовите сенки. 


Червило
          Най-добре е да използвате гланц за устни за ежедневието. Ако пък поводът го изисква червилото да бъде матово и по-силен цвят, преди да нанесете желаното червило намажете устните си с хидратиращ балсам. 

Съвет! Лицето изглежда добре когато кожата получава грижи.

  Статията е изготвена от Симона Недева

 
изработка на сайт от 3DWebDesign