Съвети за грим и красота

Как да задържим грима в жегите

Често дамите искат гримът да се задържи върху тяхното лице през целия ден, било то по повод или просто за работа. Неприятно е когато сенките върху очите почнат да се събират по гънките на окото, или формата на очната линия се развали и кожата на лицето започне да лъщи. За това последвайте съветите по-долу така че гримът ви да изглежда фиксиран и свеж през целия ден.


Да започнем с очите. Ако нанесем сенки или очна линия директно върху кожата на клепачите, те могат да се изпотят от топлото време и да се размажат. Нужно е просто да използвате хубава и трайна база за сенки преди да се гримирате. По този начин вие фиксирате сенките и не позволявате да се докоснат до изпотената кожа. Освен всичко през лятото се използват матови сенки, а не перлени, които съдържат прекалено много лъскави частици. Спиралата се нанася само на горните мигли на окото.

Другата важна стъпка в грима е добре нанесена основа. Започва се с добре познатата ни вече база за грим. След като се нанесе фон дьо тена той трябва да се фиксира с много финна пудра без цвят като избягвате да нанасяте около гънките по лицето. Накрая фиксирате целия грим със специален спрей за задържане на грима.

Червилата не бива да бъдат прекалено течни за жегите.


Да обърнем внимание на грима след 45 часа след нанасянето му. Добре е да имате винаги под ръка суха кърпичка и споменатата по горе финна пудра. Ако усетите че кожата на лицето се е омазнила вземате сухата кърпична и с потупващи движения попивате излишния грим, след което нанасяте от пудрата, като можете да направите едно две потупвания и върху очите. Дори и да сте с опушен грим пудрата няма да го развали след като е прозрачна.


След като спазите стъпките по-горе няма причина гримът ви да не изглежда добре през целия ден и да не губите самочувствието си.

Статията е изготвена от Симона Недева

 

изработка на сайт от 3DWebDesign