Съвети за грим и красота

Красива кожа- три важни неща

Скъпи дами хубавата кожа е най- добрата основа за перфектен грим. Трябва постоянно да полагаме грижи за нея, така че някой ден да не бъде късно и да се наложи да прибягваме до по- сериозни неща.


Всички знаем, че водата е най- добрия лек за кожата, да бъде тя хидратирана и сияйна. Разбира се витамините също не са за пренебрегване. Двата най- полезни витамина в случая са витамин А и Е. Добре е да наблегнете на плодовете и зеленчуците, които съдържат голям процент А и Е като моркови, ябълки, краставици, цвекло, стафиди, нар и други.Хубаво е да избягвате химичните мазила и хапчета и да заложите на био козметиката. Ето някой полезни маски и комбинации , които повлияват добре кожата и й действат анти ейдж…
                                                                                                                                             
1. Маска от чист мед нанесена върху чисто лице. Действие 30 мин. След тази маска кожата става мека и еластична.

2. Маска от белтък 1л. мед и утайка от кафе, които се смесват и се нанася върху лицето за 15-20 мин. Кожата се стяга и в същото време остава мека.

Другото полезно нещо както за организма така и за кожата е кокосово масло. То може да се ползва за мазане по кожата или за директен прием- 1 л. кокосово масло, разтворено в една чаша кафе, една лъжичка мед и малко канела. Тази комбинация е изключително здравословна и предотвратява стареенето на кожата. Приема се сутрин преди хранене поне 10 дена.

Като основни вредители на добрата кожа се определят цигарите, алкохола, замърсената среда и стреса.

Статията е изготвена от Симона Недева.

                                                                                                                                                          

 
изработка на сайт от 3DWebDesign