Съвети за грим и красота

Как да се обличаме ?

 Как да се облека? Това е въпроса, който ние жените всеки ден си задаваме независимо от нашата възраст. Най-лесния вариант е да съчетаем добре цветовете, по- трудно обаче е да се облечем според пропорциите на тялото си, което е много важно за да изглеждаме добре.


          Според фигурата си можем да се облечем по няколко начина, в зависимост дали сме слаби, високи, закръглени, нисички, или пък имаме нормални пропорции. 


Нормална фигура

          Обикновено това са жени с права линия на тялото, пепеляви тъмни коси, лице със сивкав оттенък, сини очи.  Подходящите дрехи за тези жени са с права кройка и от по-твърди платове. Много добър избор са по-широките дрехи, с които често виждаме манекените на екрана.
В повечето случаи е добре да избират облеклото си с един номер по-голям. Подходящите аксесоари за жени с нормална фигура са широките колани, яки, големи бижута.          Трябва да се избягват елементи като кръглите джобове, набори по дрехите,  чанти с кръгла форма. Цветовете, които съответстват на жената с нормална фигура са черно, тъмносиньо, сиво, малах, лилаво, бяло, цикламено, бордо.  

Слаба фигура

           За жените, които са с твърде слаба фигура се препоръчва да носят дрехи с силно права кройка от меки и свободни материи. Това са дамите с кестеняви коси, зелени, пъстри очи. Не са подходящи широките дрехи, а тези, които подчертават женствеността като жакет. Ако има елементи по дрехите, то те трябва да бъдат заоблени или ако са джобове- с леко заоблени краища. Материите са памук, вълна, коприна, жарсе.

           Ако сте слаба и висока най- добрия избор е пола с дебел колан и външни джобове. Вашите цветове са бежово, кафяво,  коралово, светло синьо, маслено зелено, оранжево.

  Пълна фигура

          Ако фигурата ви е твърде пълна. Тези жени притежават светла розова кожа, кафеви, сиви очи. Добре е дрехите да следват извивките на тялото и да бъдат от меки материи. Аксесоарите могат да имат кръгла форма. Трябва да се избягват облеклата, които допълнително уголемяват фигурата, или пък са много тесни, както и външните джобове от двете страни.          Просто дрехите е нужно да бъдат свободни, а бижутата да не са големи, а по-скоро висящи. Панталоните са класически падащи, но не прилепнали. Блузите да падат над панталона.

          Не се препоръчват и обувките с тънки, високи токчета, а тези с ниски платформи. Цветовете са графитено, виолетово, бордо, тъмно зелено, пастелено. Вашите бижута са платина, бяло злато, нефрит.

  Нисък ръст

           За жените с по-нисък ръст се препоръчват роклите с повдигната талия. Това не важи за жените по-високи от 168 см. С такава рокля високата жена ще изглежда с късо тяло от талията на горе.
         Ако сте с нисък ръст трябва да се откажете от жакетите дълги до бедрата и да се спрете на по-къси -до талията. Можете да носите къси блузки с ¾ ръкав. Добре бихте изглеждали с нежни аксесоари и дълги обици.

            Всяка жена притежава уникална красота. Нужно е просто да избере правилното облекло, грим и прически. Тогава тя ще се чувства добре и ще изглежда добре пред околните.

 

изработка на сайт от 3DWebDesign